Μετάβαση στο περιεχόμενο της σελίδας
Costas Lambropoulos Productions Costas Lambropoulos Productions
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ  >  Τηλεόραση  >  Λούφα και Παραλλαγή Υπόθεση, Συντελεστές | Φωτογραφίες
Αφίσσα της ταινίας

Τηλεοπτική σειρά "ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ"

Θέμα της σειράς, είναι το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό κανάλι, η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΤΕΔ) και ο βίος και η θητεία των φαντάρων που το υπηρέτησαν από την ίδρυσή του, ως τη δημιουργία της ΥΕΝΕΔ που το διαδέχτηκε. Οι περιπέτειες των ηρώων μας έχουν σαν φόντο τις τραγικές εθνικές περιπέτειες της περιόδου εκείνης, που συμπίπτει με τη έναρξη και την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας.

Η αφήγηση παρακολουθεί τις τύχες μίας παρέας φαντάρων, τις σχέσεις τους μεταξύ τους και με τους προϊσταμένους τους αξιωματικούς, τις συναλλαγές τους με τους "καλλιτεχνικούς" και μη παράγοντες του καναλιού και αντλεί κωμικοτραγικές καταστάσεις και γεγονότα από τη παράδοξη παντρειά των τότε ενόπλων δυνάμεων με το SHOW BIZ.

Η παρέα της ΤΕΔ, που μοιάζει με μικρογραφία της τότε ελληνικής κοινωνίας, αντιμετωπίζει με φανταρίσια επιπολαιότητα όχι μόνο το στρατό, αλλά και τα πολιτικά γεγονότα της εποχής, πράγμα που δεν ωραιοποιεί, ούτε μειώνει τις ολέθριες συνέπειές τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΝίκος Περάκης (CV), Γιώργος Κορδέλλας
ΣενάριοΝίκος Περάκης, Βαγγέλης Σεϊτανίδης, Χαρίτων Χαριτωνίδης
Δ/ντής ΦωτογραφίαςΓιώργος Μιχελής
ΣκηνογράφοςΣοφία Ζούμπερη
ΕνδυματολόγοςΜαρία Μαγγίρα
ΜακιγιάζΚυριακή Μελίδου
ΜουσικήΝίκος Μαμαγκάκης
ΜοντάζΛάμπης Χαραλαμπίδης
ΗχοςΠάνος Παπαδημητρίου
Διανομή ρόλωνΕλευθερία Δημητρομανωλάκη
ΗθοποιοίΓιάννης Τσιμιτσέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Σόφη Ζανίνου, Χάρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Ηλέκτρα Τσακαλία, Τζένη Θεωνά, Τάσος Κωστής, Ντίνος Αυγουστίδης, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Γιαλελής, Δανάη Θεοδωρίδου, Μόνικα Μπόλα, Αλκηστις Πουλοπούλου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ακης Λυρής, Μάνος Πίτζης
Financial SupervisorΜαρίνα Στυλιανού
Εντεταλμένος ΠαραγωγόςΓιώργος Παπαδάτος
Εκτέλεση ΠαραγωγήςΚώστας Λαμπρόπουλος
 
2006, προβάλλεται στη ΝΕΤ