Μετάβαση στο περιεχόμενο της σελίδας
Costas Lambropoulos Productions Costas Lambropoulos Productions
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ  >  Τηλεόραση  >  Hotel Τρίτων Υπόθεση, Συντελεστές | Δελτία Τύπου
Κάρτα τίτλου της σειράς Hotel Τρίτων

Εκπομπή για την τέχνη & τον πολιτισμό "HOTEL ΤΡΙΤΩΝ"

Το "Hotel Τρίτων" είναι ένα φανταστικό ξενοδοχείο στους διαδρόμους του οποίου διασταυρώνονται άνθρωποι του πολιτισμού και των τεχνών. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκπομπή, διάρκειας 50 λεπτών, που αρθρώνεται από πεντάλεπτα θέματα τα οποία προτείνουν και παρουσιάζουν παραγωγοί του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Οι άνθρωποι αυτοί, γνωστοί στους ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, παρουσιάζονται, για πρώτη φορά οι περισσότεροι, στην τηλεόραση για να μοιραστούν μαζί μας μια γεύση πολιτισμού έτσι όπως περνάει μέσα από τα ερτζιανά.

Η Ράνια Βισβάρδη, ο Γ. Ευσταθιάδης, ο Χρ. Παπαγεωργίου, ο Ν. Ξανθούλης, ο Θ. Φουριώτης ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με τη μουσική, όχι μόνον την κλασσική αλλά και τα πιο σύγχρονα ρεύματα, άλλοι ως επαγγελματίες μουσικοί κι άλλοι ως "αιώνιοι εραστές" της. Θα μας ξεναγήσουν λοιπόν στα μυστικά του ήχου και της μουσικής με τη βοήθεια ντοκουμέντων από ιστορικές πρόβες μεγάλων μαέστρων, αναλύοντας πασίγνωστες και αγαπημένες όπερες, με προσωπικές αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια του ραδιοφώνου, αλλά και αποκαλύπτοντάς μας μικρά γκρουπάκια της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Οι Γ. Κόρρας, Εμ. Κουτσουρέλης, Μ. Καραμαγγιώλης, Ηλ. Μαλανδρής και Θ. Σταθόπουλος θα μας ξεναγήσουν σε ιδιότυπα θέματα λογοτεχνίας, κινηματογράφου, θεάτρου, αρχιτεκτονικής, χορού και εικαστικών, είτε προσκαλώντας στο "Hotel Τρίτων" καλλιτέχνες και διανοούμενους, είτε προσεγγίζοντας με τη δική τους ματιά μικρές κοινοτοπίες της καθημερινής ζωής μας που όμως άπτονται του καθ' ημέραν πολιτισμού μας.

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται δεξιοτεχνικά έργα κλασσικού και σύγχρονου μουσικού ρεπερτορίου ερμηνευμένα από σημαντικούς έλληνες σολίστες (Δ. Δεσύλλας, Μαρία Μπιλντέα, Κ. Βουγιούκα, Θ. Τζοβανάκης, Ελλ. Κιθαριστικό σύνολο κ.ά.) σε εκτελέσεις που γίνονται ειδικά για την εκπομπή.

Τέλος, ο βασικός συντελεστής και εμπνευστής του εγχειρήματος αυτού, ο συνθέτης και δ/ντής του Γ' Προγράμματος Δημ. Παπαδημητρίου, κρατάει για τον εαυτό του τον πιο κρίσιμο ρόλο, αυτόν του ρεσεψιονίστ του "Hotel Τρίτων". Σε κάθε επεισόδιο ο Δημ. Παπαδημητρίου εισαγάγει τον θεατή, με τον δικό του τρόπο, στα θέματα που πρόκειται να παρουσιαστούν.

Διαβάστε τα δελτία τύπου κάθε επεισοδίου του 1ου και του 2ου κύκλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΚατερίνα Πατρώνη (CV), Κατερίνα Ευαγγελάκου (CV)
Βοηθός σκηνοθέτηΚωνσταντίνα Βούλγαρη
Δ/νση ΦωτογραφίαςΓιώργος Αργυροηλιόπουλος, Δημήτρης Κασσιμάτης, Παναγιώτης Βασιλάκης
ΗχοςΣωτήρης Λάντας, Τάσος Μπακασιέτας, Δημήτρης Βασιλειάδης, Μιχάλης Σιγκλέτος
ΜακιγιάζΓεωργία Απαλοδήμα
Διεύθυνση ΠαραγωγήςΖωή Κανελλοπούλου
Εκτέλεση ΠαραγωγήςΓιώργος Κυριάκος
ΠαραγωγόςΚώστας Λαμπρόπουλος
 
2005, 2006, 2010