Μετάβαση στο περιεχόμενο της σελίδας
Costas Lambropoulos Productions Costas Lambropoulos Productions
ΠΡΟΣΕΧΩΣ  >  Παραγωγές σε εξέλιξη Παραγωγές σε εξέλιξη | Επιλογές από το Internet

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ CL PRODUCTIONS

Michael A. Nickles, "ABOUT TIME"

Ο σαραντάρης Μίλτος Καβανάς, εξακολουθεί, παρά την ηλικία του, και μένει με τους γονείς του σε ένα μικρό ελληνικό χωριό. Η καθημερινότητά του είναι σταθερή: Ο Μίλτος μαγειρεύει για τον ανάπηρο πατέρα του, ακούει τα παράπονα της μητέρας του και οδηγεί το ταξί τα βράδια. Ο χρόνος περνάει, όπως και η ζωή του. Μέχρι που...

Καταφθάνει το Χόλυγουντ στο νησί. Η ξαδέρφη του Μίλτου, η Κία, εργάζεται για μια ταινία που θα γυριστεί στο νησί. Το χωριό ολόκληρο είναι αναστατωμένο και ενθουσιασμένο, καθώς πολλοί από τους κατοίκους θα παίξουν ως κομπάρσοι. Ο Μίλτος ανέλαβε χρέη προσωπικού οδηγού της νεαρής σταρ Λίλυ Γκρήνγουελ.

Η Λίλυ είναι μια όμορφη ενζενί, 20 ετών. Από μικρό παιδί ήταν σταρ και ταξιδεύει πάντα συνοδεία της μητέρας της Βίβιαν, που είναι και μάνατζέρ της. Η Λίλυ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της ζωή της - κάτι που δεν γνωρίζει η μητέρα της: θέλει να εγκαταλείψει την καριέρα της ως ηθοποιού και να συνεχίσει τις σπουδές της. Ισως αυτή να είναι η τελευταία της ταινία.

Η ταινία που γυρίζεται στο νησί έχει τον τίτλο ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ και είναι μια ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται το 1962. Η Λίλυ υποδύεται την Τζάνετ που μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Δημήτρη έχουν κλεφτεί και ταξιδέψει στο νησί με σκοπό να παντρευτούν. Ωστόσο, χάρη σε ένα ατύχημα, η Τζάνετ λιποθυμά και όταν ξυπνά, ανακαλύπτει ότι δεν θυμάται τίποτε - δεν θυμάται τον αρραβωνιαστικό της ούτε και το νησί. Ο γάμος αναβάλλεται παρά τη δυσαρέσκεια του Δημήτρη και της οικογενείας του.

Η ταινία-μέσα-στην-ταινία σκηνοθετείται από τον Μπραντ Μουρ, έναν υψηλού κύρους σκηνοθέτη. Σε μια στιγμή θυμού και πανικού, ο Μπραντ απολύει την χορογράφο του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να δείξει στη Λίλυ τα βήματα των χορών ώστε να ολοκληρωθεί η ταινία. Η χορογραφία περιλαμβάνει πολύπλοκους ελληνικούς χορούς και ένα ρομαντικό βαλς.

Ο Μίλτος είναι ο καλύτερος χορευτής του νησιού. Κάποτε ήταν ο πατέρας του ο κάτοχος αυτού του τίτλου αλλά το πάρκινσον του τον στέρησε. Πλέον δεν μπορεί να περπατήσει ή ακόμα και να σταθεί δίχως τη βοήθεια του Μίλτου. Η παραγωγή ζητά από τον Μίλτο να πάρει τη θέση της χορογράφου. Αρχικώς ο Μίλτος αρνείται - δεν έχει τον χρόνο. Η φροντίδα των δικών του είναι μια πλήρους απασχόλησης δουλειά. Αλλά μετά από καλοπιάσματα και πειράγματα, πείθεται και ξεκινά να μαθαίνει την Λίλυ πώς να χορεύει. Στη διάρκεια των μαθημάτων, η Λίλυ και ο Μίλτος "χτίζουν" μια ασυνήθιστη φιλία. Μέσω του χορού ο Μίλτος κατευθύνει την Λίλυ να βρει τον εαυτό της. Της μαθαίνει το βάθος και την ομορφιά των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Της λέει ότι ο Έλληνας χορεύει ως "αυτός που νομίζει ότι είναι και ως αυτός που θέλει να γίνει". Η Λίλυ παίρνει στα σοβαρά τα όσα της λέει και αρχίσει να "χτίζει" την αυτοπεποίθησή της προκειμένου να αντιμετωπίσει την μητέρα της και να ζήσει τη ζωή της.

Στο μεταξύ ο Μίλτος "κουβαλάει" το "βάρος" της δικής του οικογένειας. Η φροντίδα της οικογένειάς του τον έχει αναγκάσει να βάλει μια άνω τελεία στη ζωή του, ακόμη και στην προσωπική μου ζωή. Από καιρό είναι μυστικά ερωτευμένος με μια οπτικό, την Τζωρτζίνα. Εδώ και χρόνια προσποιείται ότι έχει πρόβλημα με την όρασή του - δικαιολογία για να την επισκέπτεται.

Οσο συνεχίζουν τα μαθήματα του Μίλτου και τα γυρίσματα της ταινίας, ακολουθούμε και τις δύο ιστορίες: Την φιλική σχέση μεταξύ Μίλτου και Λίλυς και την πλοκή της ρομαντικής κωμωδίας ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ (ταινία-μέσα-στην-ταινία). Και οι ιστορίες ενισχύουν η μία τη άλλη και δίνουν την αφορμή για σκέψη.

Οσο τα γυρίσματα συνεχίζουν, οι ζωές του Μίλτου και της Λίλυ αλλάζουν δραματικά: Την Λίλυ την δέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο και η κατάσταση του πατέρα του Μίλτου χειροτέρεψε. Και οι δυο θα πρέπει να ανακοινώσουν στις οικογένειές τους τα νέα και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Τελικώς, στην ταινία-μέσα-στην-ταινία, η Τζάνετ (που την υποδύεται η Λίλυ) αρχίζει να ξαναθυμάται και επανασυνδέεται με τον αρραβωνιαστικό της. Ο γάμος "παίζει" και πάλι! Η τελετή πραγματοποιείται σε ένα όμορφο και παραδοσιακό περιβάλλον και το γλέντι στην πλατεία του χωριού. Ολο το χωριό έχει προσκληθεί - οι κάτοικοι κάνουν τους κομπάρσους του γάμου, όπως και ο Μίλτος, η οικογένειά του και η... Τζωρτζίνα. Το γλέντι μετατρέπεται σε πάρτυ-λήξης της ταινίας ενώνοντας τις 2 ιστορίες μας.

Μέσω της ιδιαίτερης φιλίας του, ο Μίλτος και η Λίλυ κατάφεραν τα βρουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους.

Η ταινία τελειώνει με τον Μίλτο να χορεύει μονάχος σε ένα βράχο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος - φόρος τιμής στον πατέρα του, την κληρονομιά του και την νεοαποκτηθείσα σα ελευθερία του...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςMichael A. Nickles (CV)
ΣενάριοMichael A. Nickles, Julia Wall Nickles
ΠαραγωγήView Master Films
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Ταινία μυθοπλασίας "ΜΙΚΗΣ: ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΝΟΤΕΣ"

Μια ταινία που βασίζεται στη ζωή και το έργο του διεθνούς Ελληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣενάριοΑσπα Καλλιάνη, βασισμένο σε ιδέα του Νίκου Παπανδρέου
ΠαραγωγήCL Productions
Υποστήριξη ανάπτυξηςΠρόγραμμα MEDIA
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Φίλιππος Τσίτος "ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ"

Μια κωμικοτραγική, βαλκανο-καρναβαλίστικη μεταφορά για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΦίλιππος Τσίτος
ΣενάριοΦίλιππος Τσίτος
ΠαραγωγήView Master Films
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Ταινία μυθοπλασίας "Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ"

At the beginning of the 20th century, in a remote village of Lesvos Island, Turkish and Greek people have been living together for several years, the one as a master and the other one with hope and the pain of the slavery.

In the borders between East and West, sea and earth, here and there, a boy is being born... a young man with special talents and natural wrath.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣενάριοΕιρήνη Βαχλιώτη, Παναγιώτης Κλειδαράς
ΠαραγωγήView Master Films
ΣυμπαραγωγοίΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑΕ, KLAS FILMS (Βουλγαρία), Mediterranea Film (Γαλλία)
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Ντοκυμαντέρ "ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ"

Ταξίδι στην πολυτάραχη ζωή του Ρήγα Φεραίου από την αρχή μέχρι και το τέλος της στο Βελιγράδι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣενάριοNebojsa Bradic
ΠαραγωγήView Master Films
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Γιώργος Κοτανίδης "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ"

H αληθινή ιστορία της πλέον αμφιλεγόμενης προσωπικότητας της αριστεράς, οι διαδρομές της πολυτάραχης ζωής του Νίκου Ζαχαριάδη, ιστορικού ηγέτη του ελληνικού ΚΚ και στελέχους του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΓιώργος Κοτανίδης
ΣενάριοΓιώργος Κοτανίδης
ΣυμπαραγωγοίView Master Films, ΕΡΤ ΑΕ
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Ολγα Μαλέα, "THE MAKING OF MARIA"

Τηλεοπτική σειρά (δέκα επεισόδια) που πραγματεύεται την μεταμόρφωση της Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο σε αστέρι της όπερας κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΟλγα Μαλέα (CV)
ΣενάριοΟλγα Μαλέα
ΠαραγωγήView Master Films
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας