Μετάβαση στο περιεχόμενο της σελίδας
Costas Lambropoulos Productions Costas Lambropoulos Productions
ΠΡΟΣΕΧΩΣ  >  Παραγωγές σε εξέλιξη Παραγωγές σε εξέλιξη | Επιλογές από το Internet

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ CL PRODUCTIONS

 • 1968, σε σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη, σε στάδιο post-production
 • Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ, σε σκηνοθεσία Μάριου Πιπερίδη, σε στάδιο post-production
 • Ο.Π.Λ.Α., σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιατζουζάκη, σε στάδιο pre-production
 • ΔΙΑΣ - Στην Αιχμή του Δόρατος, σε σκηνοθεσία Jonathan English, σε στάδιο pre-production
 • Ζεις Μονάχα Μια Φορά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βόρρη, σε στάδιο pre-production
 • Ανάκριση, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, σε στάδιο pre-production
 • Μεσόγεια, σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλεξίου, σε στάδιο development
 • The Making of Maria, τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Ολγας Μαλέα, σε στάδιο development
 • Sea of Love, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γλαρού, σε στάδιο development
 • About Time, σε σκηνοθεσία Michael A. Nickles, σε στάδιο development
 • Friendly Fire, σε σκηνοθεσία Δάφνης Χαριζάνη, σε στάδιο development
 • Μίκης: Μία Ζωή Σε Νότες, σε σενάριο Ασπας Καλλιάνη, βασισμένο σε ιδέα του Νίκου Παπανδρέου, σε στάδιο development
 • Δρόμοι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, σε στάδιο development
 • Ελευσίνα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σκούρα, σε στάδιο development

Τάσος Μπουλμέτης "1968"

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά ("σπάζοντας" το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

Περισσότερα...

αρχή σελίδας

Μάριος Πιπερίδης "ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΕΝΤΡΙΞ"

2016: Η Κύπρος ανακάμπτει σταδιακά από την οικονομική κρίση ενώ έχουν ξαναρχίσει οι συνομιλίες για την επανένωση του νησιού. Η ζωή του Γιάννη (43), ενός ξοφλημένου μουσικού, δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η για πολλά χρόνια κοπέλα του, Κίκα, τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι μαφιόζοι που τον δάνεισαν, του έχουν γίνει στενός κορσές. Το σχέδιο του είναι να φύγει από το νησί, το συντομότερο δυνατό, με τον μοναδικό πιστό του φίλο, τον αγαπημένο του σκύλο, Jimmy.

Το σχέδιο του Γιάννη ανατρέπεται όταν ο Jimmy το σκάει, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη και περνά στην τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού. Η ανακούφιση του Γιάννη όταν βρίσκει τον Jimmy δε διαρκεί πολύ, καθώς έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Ο Γιάννης, εγκλωβισμένος στην τουρκοκρατούμενη πλευρά αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Jimmy πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΜάριος Πιπερίδης
ΣενάριοΜάριος Πιπερίδης
Δ/νση ΦωτογραφίαςChristian Huck
ΗχοςJohaness Doberenz
ΣκηνογράφοςΜιχάλης Σαμιώτης
ΕνδυματολόγοςΜαρία Καραπούλιου
ΜουσικήΚωνσταντής Παπακωνσταντίνου
ΗθοποιοίΑνταμ Μπουσδούκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ozgur Karadeniz, Fatih Al
ΠαραγωγήView Master Films (Ελλάδα), Pallas Film GmbH (Γερμανία), A.M.P. Film Works Ltd (Κύπρος)
Υποστήριξη συμπαραγωγήςΤαμείο Eurimages, Ταμείο Συμπαραγωγών EKK - CNC
 
Σε στάδιο post-production
αρχή σελίδας

Δημήτρης Γιατζουζάκης, "Ο.Π.Λ.Α."

Μια ταινία για το παρελθόν που μοιράζεται η Ελλάδα και η Ουγγαρία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΔημήτρης Γιατζουζάκης (CV)
ΣενάριοΔημήτρης Γιατζουζάκης
ΠαραγωγήView Master Films
ΣυμπαραγωγήΕΡΤ ΑΕ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 
Σε στάδιο pre-production
αρχή σελίδας

Jonathan English "ΔΙΑΣ - ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ"

Ο Θοδωρής είναι ένας νέος αστυνομικός που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και εντάσσεται στη δύναμη της ΔΙ.ΑΣ. Με την υπόλοιπη ομάδα - τρεις άνδρες και μια γυναίκα - επιχειρούν στην εξάρθρωση βίαιων εγκληματικών συμμοριών που δρουν ανεξέλεγκτα στην πόλη της Αθήνας, και μπαίνει στο στόχαστρο τους.

Διαβάστε το ενημερωτικό έντυπο (έγγραφο PDF, 6,83 MB) της ταινίας (στα αγγλικά) και δείτε το teaser trailer.

Περισσότερα...

αρχή σελίδας

Δημήτρης Βόρρης "ΖΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ"

Μια διαφορετική κινηματογραφική προσέγγιση για μια μεγάλη πρόκληση: τον καρκίνο του μαστού

Τι θα συμβεί όταν τέσσερις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού συναντηθούν στο νοσοκομείο στην Νέα Υόρκη; Πώς αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν την ζωή τους από εδώ και πέρα;

Περισσότερα...

αρχή σελίδας

Παναγιώτης Πορτοκαλάκης, "ΑΝΑΚΡΙΣΗ"

ΑνάκρισηΜΑΡΙΝΑ: Πάλι το κακό όνειρο μπαμπά;
ΚΩΣΤΗΣ: Κοιμήσου Μαρινάκι, κοιμήσου...
ΜΑΡΙΝΑ: Τι σου έκαναν τότε εκεί, μπαμπά;

Αλλη μία ιστορία για την χούντα; Οχι ακριβώς: Η ταινία έχει ως αφετηρία τη χούντα όμως είναι μια ιστορία για την περιπέτεια του σώματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΠαναγιώτης Πορτοκαλάκης (CV)
ΣενάριοΗλίας Μαγκλίνης, Παναγιώτης Πορτοκαλάκης
Head of DevelopmentΕφη Σκρομπόλα
ΠαραγωγήView Master Films
ΠαραγωγοίΓιώργος Κυριάκος, Κώστας Λαμπρόπουλος
 
Με την υποστήριξηΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 
Σε στάδιο pre-production
αρχή σελίδας

Αλέξης Αλεξίου, "ΜΕΣΟΓΕΙΑ"

Τι ακούει η Λένα όταν τρέχει φορώντας ακουστικά; Ποιος καλεί τη Μέση Γη; Πώς γίνεται να λες ένα μεγάλο ψέμα; Πού βρίσκεται το Μοντέστο; Πόσα χρόνια έχει να κάνει ο Τάσος διακοπές; Τελικά, ο Χριστός σώζει;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΑλέξης Αλεξίου (CV)
ΣενάριοΑλέξης Αλεξίου, Αφροδίτη Νικολαΐδου
ΠαραγωγήView Master Films
ΣυμπαραγωγήTwenty Twenty Vision (Γερμανία), Senorita Films (Γαλλία)
 
Με την υποστήριξηΤαμείο Συμπαραγωγών EKK - CNC, Πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ενωσης
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Ολγα Μαλέα, "THE MAKING OF MARIA"

Τηλεοπτική σειρά (δέκα επεισόδια) που πραγματεύεται την μεταμόρφωση της Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο σε αστέρι της όπερας κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΟλγα Μαλέα (CV)
ΣενάριοΟλγα Μαλέα
ΠαραγωγήView Master Films
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Αντώνης Γλαρός, "SEA OF LOVE"

Πρόσφυγες του παρελθόντος και του παρόντος συναντιούνται στη Μεσόγειο, μια θάλασσα που χωρίζει αλλά κυρίως ενώνει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΑντώνης Γλαρός (CV)
ΣενάριοΠαναγιώτα Αναστασοπούλου, Αντώνης Γλαρός
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Michael A. Nickles, "ABOUT TIME"

Ο σαραντάρης Μίλτος Καβανάς, εξακολουθεί, παρά την ηλικία του, και μένει με τους γονείς του σε ένα μικρό ελληνικό χωριό. Η καθημερινότητά του είναι σταθερή: Ο Μίλτος μαγειρεύει για τον ανάπηρο πατέρα του, ακούει τα παράπονα της μητέρας του και οδηγεί το ταξί τα βράδια. Ο χρόνος περνάει, όπως και η ζωή του. Μέχρι που...

Καταφθάνει το Χόλυγουντ στο νησί. Η ξαδέρφη του Μίλτου, η Κία, εργάζεται για μια ταινία που θα γυριστεί στο νησί. Το χωριό ολόκληρο είναι αναστατωμένο και ενθουσιασμένο, καθώς πολλοί από τους κατοίκους θα παίξουν ως κομπάρσοι. Ο Μίλτος ανέλαβε χρέη προσωπικού οδηγού της νεαρής σταρ Λίλυ Γκρήνγουελ.

Η Λίλυ είναι μια όμορφη ενζενί, 20 ετών. Από μικρό παιδί ήταν σταρ και ταξιδεύει πάντα συνοδεία της μητέρας της Βίβιαν, που είναι και μάνατζέρ της. Η Λίλυ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της ζωή της - κάτι που δεν γνωρίζει η μητέρα της: θέλει να εγκαταλείψει την καριέρα της ως ηθοποιού και να συνεχίσει τις σπουδές της. Ισως αυτή να είναι η τελευταία της ταινία.

Η ταινία που γυρίζεται στο νησί έχει τον τίτλο ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ και είναι μια ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται το 1962. Η Λίλυ υποδύεται την Τζάνετ που μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Δημήτρη έχουν κλεφτεί και ταξιδέψει στο νησί με σκοπό να παντρευτούν. Ωστόσο, χάρη σε ένα ατύχημα, η Τζάνετ λιποθυμά και όταν ξυπνά, ανακαλύπτει ότι δεν θυμάται τίποτε - δεν θυμάται τον αρραβωνιαστικό της ούτε και το νησί. Ο γάμος αναβάλλεται παρά τη δυσαρέσκεια του Δημήτρη και της οικογενείας του.

Η ταινία-μέσα-στην-ταινία σκηνοθετείται από τον Μπραντ Μουρ, έναν υψηλού κύρους σκηνοθέτη. Σε μια στιγμή θυμού και πανικού, ο Μπραντ απολύει την χορογράφο του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να δείξει στη Λίλυ τα βήματα των χορών ώστε να ολοκληρωθεί η ταινία. Η χορογραφία περιλαμβάνει πολύπλοκους ελληνικούς χορούς και ένα ρομαντικό βαλς.

Ο Μίλτος είναι ο καλύτερος χορευτής του νησιού. Κάποτε ήταν ο πατέρας του ο κάτοχος αυτού του τίτλου αλλά το πάρκινσον του τον στέρησε. Πλέον δεν μπορεί να περπατήσει ή ακόμα και να σταθεί δίχως τη βοήθεια του Μίλτου. Η παραγωγή ζητά από τον Μίλτο να πάρει τη θέση της χορογράφου. Αρχικώς ο Μίλτος αρνείται - δεν έχει τον χρόνο. Η φροντίδα των δικών του είναι μια πλήρους απασχόλησης δουλειά. Αλλά μετά από καλοπιάσματα και πειράγματα, πείθεται και ξεκινά να μαθαίνει την Λίλυ πώς να χορεύει. Στη διάρκεια των μαθημάτων, η Λίλυ και ο Μίλτος "χτίζουν" μια ασυνήθιστη φιλία. Μέσω του χορού ο Μίλτος κατευθύνει την Λίλυ να βρει τον εαυτό της. Της μαθαίνει το βάθος και την ομορφιά των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Της λέει ότι ο Έλληνας χορεύει ως "αυτός που νομίζει ότι είναι και ως αυτός που θέλει να γίνει". Η Λίλυ παίρνει στα σοβαρά τα όσα της λέει και αρχίσει να "χτίζει" την αυτοπεποίθησή της προκειμένου να αντιμετωπίσει την μητέρα της και να ζήσει τη ζωή της.

Στο μεταξύ ο Μίλτος "κουβαλάει" το "βάρος" της δικής του οικογένειας. Η φροντίδα της οικογένειάς του τον έχει αναγκάσει να βάλει μια άνω τελεία στη ζωή του, ακόμη και στην προσωπική μου ζωή. Από καιρό είναι μυστικά ερωτευμένος με μια οπτικό, την Τζωρτζίνα. Εδώ και χρόνια προσποιείται ότι έχει πρόβλημα με την όρασή του - δικαιολογία για να την επισκέπτεται.

Οσο συνεχίζουν τα μαθήματα του Μίλτου και τα γυρίσματα της ταινίας, ακολουθούμε και τις δύο ιστορίες: Την φιλική σχέση μεταξύ Μίλτου και Λίλυς και την πλοκή της ρομαντικής κωμωδίας ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ (ταινία-μέσα-στην-ταινία). Και οι ιστορίες ενισχύουν η μία τη άλλη και δίνουν την αφορμή για σκέψη.

Οσο τα γυρίσματα συνεχίζουν, οι ζωές του Μίλτου και της Λίλυ αλλάζουν δραματικά: Την Λίλυ την δέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο και η κατάσταση του πατέρα του Μίλτου χειροτέρεψε. Και οι δυο θα πρέπει να ανακοινώσουν στις οικογένειές τους τα νέα και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Τελικώς, στην ταινία-μέσα-στην-ταινία, η Τζάνετ (που την υποδύεται η Λίλυ) αρχίζει να ξαναθυμάται και επανασυνδέεται με τον αρραβωνιαστικό της. Ο γάμος "παίζει" και πάλι! Η τελετή πραγματοποιείται σε ένα όμορφο και παραδοσιακό περιβάλλον και το γλέντι στην πλατεία του χωριού. Ολο το χωριό έχει προσκληθεί - οι κάτοικοι κάνουν τους κομπάρσους του γάμου, όπως και ο Μίλτος, η οικογένειά του και η... Τζωρτζίνα. Το γλέντι μετατρέπεται σε πάρτυ-λήξης της ταινίας ενώνοντας τις 2 ιστορίες μας.

Μέσω της ιδιαίτερης φιλίας του, ο Μίλτος και η Λίλυ κατάφεραν τα βρουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους.

Η ταινία τελειώνει με τον Μίλτο να χορεύει μονάχος σε ένα βράχο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος - φόρος τιμής στον πατέρα του, την κληρονομιά του και την νεοαποκτηθείσα σα ελευθερία του...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςMichael A. Nickles (CV)
ΣενάριοMichael A. Nickles, Julia Wall Nickles
ΠαραγωγήView Master Films
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Δάφνη Χαριζάνη, "FRIENDLY FIRE"

Είναι η ιστορία μιας αποφασισμένης, δυναμικής γυναίκας που από τη μια θέλει να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος της και από την άλλη να κάνει μια καινούργια αρχή. Ο δρόμος που επιλέγει είναι καταδικασμένος να αποτύχει από την αρχή. Ωστόσο, της υπόσχεται νέες προοπτικές στη ζωή της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΔάφνη Χαριζάνη (CV)
ΣενάριοΔάφνη Χαριζάνη
ΠαραγωγήView Master Films
ΣυμπαραγωγήZDF, The Match Factory Productions, Twenty Twenty Vision, Pallas Films
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Ταινία μυθοπλασίας "ΜΙΚΗΣ: ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΝΟΤΕΣ"

Μια ταινία που βασίζεται στη ζωή και το έργο του διεθνούς Ελληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣενάριοΑσπα Καλλιάνη, βασισμένο σε ιδέα του Νίκου Παπανδρέου
ΠαραγωγήCL Productions
Υποστήριξη ανάπτυξηςΠρόγραμμα MEDIA
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, "ΔΡΟΜΟΙ"

ΚοίλαΟ Daniel, ένας Γερμανός έφηβος στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σ' ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, έρχεται αντιμέτωπος με ένα ξένο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον. Ο Daniel, βιώνοντας πρωτόγνωρα συναισθήματα, καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα... Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΔημήτρης Κουτσιαμπασάκος (CV)
ΣενάριοΓλυκερία Πατραμάνη, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Head of DevelopmentΕφη Σκρομπόλα
ΠαραγωγήView Master Films
ΠαραγωγοίΓιώργος Κυριάκος, Κώστας Λαμπρόπουλος
 
Με την υποστήριξηΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 
To project έχει λάβει μέρος στο MFI Script 2 Film Workshop, στο Crossroads (Thessaloniki Film Festival 2014) και στην αγορά When East Meets West (Trieste, 2014)
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας

Αλέξανδρος Σκούρας "ΕΛΕΥΣΙΝΑ"

Αλέξανδρος ΣκούραςΗ ταινία αφηγείται μια ιστορία επιστροφής στη γενέθλια γη, ξεκινώντας από τις συνέπειες αυτής της επιστροφής και καταλήγοντας στις αιτίες που την προκάλεσαν. Χωρισμένη σε 3 μέρη με απόλυτη σύνδεση μεταξύ τους, κάθε μέρος έχοντας ένα κεντρικό χαρακτήρα, πραγματοποιεί ένα χρονικό άλμα προς τα πίσω, ακολουθώντας τις διαδρομές της ενοχής των ηρώων και εμβαθύνοντας ολοένα στις αιτίες των πραγμάτων. Κεντρικό θέμα του σεναρίου είναι η ενοχή, που εγκλωβίζει εντός της όσους αδυνατούν να την διαχειριστούν, καταλήγοντας απομονωμένοι από τον περίγυρο τους.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 • To project συμμετείχε στο Φόρουμ Συμπαραγωγών στο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2015 (Crossroads).
 • Η γαλλική συμβουλευτική υπηρεσία Initiative Film, που εκπροσωπείται από την Isabelle Fauvel, θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο project, ως βραβείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςΑλέξανδρος Σκούρας
ΣενάριοΑλέξανδρος Σκούρας
Head of DevelopmentΕφη Σκρομπόλα
ΠαραγωγήView Master Films
ΠαραγωγοίΓιώργος Κυριάκος, Κώστας Λαμπρόπουλος
 
Με την υποστήριξηΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 
Σε στάδιο development
αρχή σελίδας