Μετάβαση στο περιεχόμενο της σελίδας
Costas Lambropoulos Productions Costas Lambropoulos Productions
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ  >  Ταινίες μεγάλου μήκους  >  My Family And Other Animals Υπόθεση, Συντελεστές | Φωτογραφίες
Η μητέρα της οικογένειας (την υποδύεται η Imelda Staunton)

Sheree Folkson "MY FAMILY AND OTHER ANIMALS"

Η βραβευμένη ηθοποιός Imelda Staunton πρωταγωνιστεί στην ταινία του Simon Nye, μία παραγωγή του BBC, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Gerald Durrell. Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα, τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2005 στην Κέρκυρα, σε σκηνοθεσία της Sheree Folkson και παραγωγή του Simon Lewis.

Μία εκκεντρική βρετανική οικογένεια, στην προσπάθειά της αν αποδράσει από τον υγρό και καταθλιπτικό καιρό της Αγγλίας του 1930, ταξιδεύει προς το πιο ζεστό κλίμα της Κέρκυρας. Με αρχηγό τη συμπαθητική και θερμή μητέρα, η οικογένεια αυτή γεύεται τις χαρές μιας ελεύθερης και περιπετειώδους ζωής.

Τα μέλη της μποέμ οικογένειας DURELL είναι ο Gerald, ένας ατρόμητος 12χρονος βιολόγος, η Margot που την ταλαιπωρεί η ακμή, ο Leslie που λατρεύει τα όπλα και ο κουλτουριάρης Larry. Για την Μητέρα ιδίως, η όλη εμπειρία είναι ακόμα περισσότερο συγκινητική καθώς παρακολουθεί μέρα με τη μέρα το γιό της Gerald να μεγαλώνει. Χάρη στον ταξιτζή Σπύρο, έναν άνθρωπο με μεγάλη καρδιά που είναι πρόθυμος να τους εξυπηρετήσει και που έχει αδυναμία στη Μητέρα, η οικογένεια μεταφέρεται σε μία χρωματιστή εξοχική κατοικία. Ο Gerald εξερευνά το υπέροχο τοπίο, την άγρια ζωή και γνωρίζεται με τους ντόπιους. Η Μητέρα ανησυχεί πως ο γιός της θα καταλήξει ένας «αγροίκος» και αποφασίζει να του βρει δασκάλους. Τρεις νεαροί και διαφορετικοί μεταξύ τους δάσκαλοι, o George, o Peter και ο Theodore, αναλαμβάνουν την εκπαίδευση του Gerald. Η προσοχή του George και του Peter όμως αποσπάται συνεχώς όχι από τα ενδιαφέροντα του Gerald, αλλά από το φλερτ της Margot. Ο δάσκαλος Theodore Stephanides έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στον νεαρό Gerald. Οι γνώσεις του σχετικά με τη Βιολογία αλλά και οι ευφυείς διηγήσεις του βοηθούν τον Gerald να γνωρίσει τόσο τη θαλάσσια πανίδα και τα έντομα της Κέρκυρας, όσο και τον πλούσιο πολιτισμό της. Ο Gerald μέσω της λεπτομερούς παρατήρησης της φύσης και του ζωικού βασιλείου, καταφέρνει να μάθει καλύτερα την οικογένειά του. Δυστυχώς τα νέα από την πατρίδα για τον επικείμενο πόλεμο (2ος Παγκόσμιος) ταράξουν την ηρεμία και την αθωότητα όλης της οικογένειας. Αποφασίζουν να αφήσουν την Κέρκυρα νιώθοντας όλοι συναισθηματικά πλουσιότεροι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςSheree Folkson
ΣενάριοSimon Nye (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Gerald Durrell)
ΗθοποιοίEugene Simon, Imelda Staunton, Omid Djalili, Tamzin Merchant, Matthew Goode
Εκτέλεση Παραγωγής στην ΕλλάδαCL Productions
 
2004