Μετάβαση στο περιεχόμενο της σελίδας
Costas Lambropoulos Productions Costas Lambropoulos Productions
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ  >  Ταινίες μεγάλου μήκους  >  Ο Ανθρωπος του Θεού Υπόθεση, Συντελεστές
Αφίσσα της ταινίας
  • Υπόθεση
    Συντελεστές

Yelena Popovic "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου (Αναστάσιου) Κεφαλά, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Ομως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Μονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Αγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣκηνοθέτηςYelena Popovic
ΣενάριοYelena Popovic
Δ/ντής ΦωτογραφίαςΠαναγιώτης Βασιλάκης
ΜοντάζΛάμπης Χαραλαμπίδης
ΣκηνογράφοςΣπύρος Λάσκαρης
ΕνδυματολόγοςΕύα Νάθενα
ΗχοςΝίκος Παπαδημητρίου
ΗθοποιοίΑρης Σερβετάλης, Χρήστος Λουλής, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Τάνια Τρύπη, Τόνια Σωτηροπούλου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Οικονόμου, Αλεξάντερ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ
Εκτέλεση ΠαραγωγήςView Master Films
ΠαραγωγοίAlexander Potter, Κώστας Λαμπρόπουλος